Bouwen en Wonen in Vught

In de gemeente Vught staan drie nieuwbouwprojecten op het programma, deze projecten heten de Koepel, het Stadhouderspark en ook zijn nieuwbouwplannen voor het centrum van Vught aanwezig. Het laatst genoemde nieuwbouwproject vindt plaatst tegenover de parkeerplaats van het gemeentekantoor in Vught, de eerste fase wordt anno juni 2011 gerealiseerd.

De Koepel

Het gebied dat gelegen is in het noorden van Vught wordt ‘de Koepel’ genoemd, de gemeente wil dit gebied ontwikkelen tot woongebeid. Hiervoor dient echter wel eerst de atletiekaccommodatie van sportclub Prins Hendrik te worden verplaatst. Op 24 maart 2011 is definitief besloten, dat de ontwikkeling van het gebied moet aansluiten op de bestaande woonomgeving.

In de praktijk komt dit neer op een vijfentwintig- tot dertigtal vrijstaande woningen, deze woningen worden geplaatst op kavels van 800 m² tot 1.000 m². De woningen zullen zeer royaal zijn, dus na realisatie van de woningen, behoeven bijvoorbeeld geen kunststof dakkapellen meer te worden geplaatst. De gemeente is momenteel (juni 2011) bezig met de verkavelingplannen. Het verkavelingplan komt op de website van de gemeente Vught te staan. Ook zal de wijze van inschrijving voor de uitgifte van de kavels worden vermeldt op de website.

Het Stadhouderspark

De komende jaren zal op de voormalige gronden van defensie in het noorden van Vught, een nieuwe woonwijk met een groot aantal voorzieningen worden gerealiseerd, deze voorzieningen moeten de groene rand van het dorp gaan vormen en gaat het Stadhouderspark heten. U kunt op de website van de gemeente Vught meer informatie vinden over alle procedurele aspecten en achtergronden rondom de ontwikkeling van het al eerder gememoreerde gebied.

Ook is een speciale website voor dit nieuwbouwproject in het leven geroepen, namelijk http://www.stadhoudersparkvught.nl/. De website moet vooral fungeren voor de promotie van het gebied en uiteindelijk moeten ook de woningen, via ondermeer de website worden verkocht. Overigens is een hoop informatie op het internet te vinden over het Stadhouderspark, maar deze informatie is volgens de gemeente Vught, niet altijd betrouwbaar, althans ze staan niet in voor actualiteit en de juistheid van de informatie.